Stor sportdag på födelsedagen - men vädret är iskallt

17 maj och Norges nationaldag, folknykterhetsdagen, gökottan och min födelsedag.
Nästan som ett ett Kinderägg, många överaskningar i ett. Ute blåser och regnar det. Temperaturen utanför köksfönstret är 8,8 grader Celsus. Sommaren tvekar fortfarande även om grönskan spirar och de nya krukväxterna bugar piggt i vinden.
Jag slappar efter en god och närande frukost bestående av rostat bröd med Lätta, prickig korv och marmelad, kokt ägg, mjölk och kaffe. Glada tjejen kommer och säljer GT på dörren vid niotiden. En perfekt uppladdning för en power-walk före tårtan i eftermiddag.
Stor sportdag idag. Mjällby-Blåvitt, Malmö FF-Elfsborg, kvartsfinaler i ishockey-VM bland annat. Härligt. Jag går sällan och ser matcher i verkliga livet men jag tittar på tv.
I Grekland är det inte lika muntert nu. Folket får genomgå ett stålbad på grund av slapphet med ekonomin från många håll. Varför varnades det inte i tid?
på Kultur i Väst är det turbulent efter en medarbetarmätning som visade på stor kritik mot ledarskapet bland annat.
Nu tycker jag att alla har ett ansvar att förvaltningen skall ta sig samman och börja arbeta utåt. Vi har ju ett kanonjobb att stimulera kulturen i Västra Götalandsregionen. Vara en katalysator, en igångsättare, inspiratör och samarbetspartner för de 49 kommunerna. Jag går trots allt med glädje till jobbet varje dag. Det är inte svårt eftersom arbetskamraterna är underbara.
Dagens låt: I'm the walrus - The Beatles
Dagens bok: Skuggland - Jonas Brun
Dagens rätt: Plommonspäckad fläskkarre´

Korkat uttalande av Fredrik Reinfeldt

Korkat uttalnde av Fredrik Reinfeldt om arbetslöshetssiffror. Han konstaterar att massarbetslöshet inte existerar i Sverige.  Etniska svenskar har låg arbetslöshet och invandrare har hög.
Okay, vad menas med det? Är det ett problem? Eller ett kallt konstaterande? Vad har Reinfeldt fått statistiken ifrån? Går det att urskilja etniska svenskar från invandrare? När är man etnisk svensk? Från första, andra eller rent av tredje generationen?
Och hur länge är man invandrare? Viktigaste frågan dock: varför göra distinktionen över huvudtaget? Själv säger moderatledaren att han säger sånt som inte får sägas. Han talar öppet om ett problem som skyfflas under mattan.
Han kan ju ta statistik på hur många alkoholister, knarkare, svårt sjuka, ungdomare som är arbetslösa och jämföra dem som bor på Östermalm i Stockholm. Men vari ligger poängen med det? Gör något åt problemen istället du som är ansvarig politiker!
Han ställer svaga grupper mot starka och får beröm av Sverigedemokraterna. Fy fan!
Nu visare Moderaterna sitt rätta ansikte. Eller får vi en debatt inom partiet inför öppen ridå? Skulle vara mycket intressant i så fall.
Dagens låt: Land of hope and dreams - Bruce Spåringsteen.
Dagens bok: Suggland av Jonas Brun.
Dagens rätt: Beef sharabi på Bombay i Göteborg.

Sommaren tvekar fortfarande

Sköna maj exploderar i skir grönska. Syrenen tvekar i trädgården nedanför mitt arbetsfönster på andra våningen. Grannen klipper gräset som är saftigt och långt.
Någon sommar har vi väl inte sett till än men den kommer. Igår köpte vi några goa blommor att sätta ute i trädgården. Det blir fint även om vi inte kan tävla med grannen om trädgårdspynt. Där prunkar det överallt så man blir nervös. Men fint är det. Vår trädgård är mer laid back, om man säger så.
Monicas rygg krånglar. Trots att det gått två månader sedan den omfattande operationen lider hon av värk i korsryggen. Snart återbesök dock. Operationssåret är läkt.
Johan och Julias giftermål kommer allt närmare och jag förbereder resan upp till Uppsala för oss fyra.
Jag sliter också med ett tal till brudparet och min älskade son. Jag testar på några utvalda personer och jag får väl okay kritik.
Jag har inte svårt att uttrycka mig otvunget i sällskap men när det blir lite mer officiellt blir det svårare. Det blir stelt och krångligt och jag kan drabbas av tunghäfta. Men det får gå.
Socialdemokraterna går som tåget i opinionsmätningarna genom att ligga lågt och nära Moderaterna. Alla går åt mitten.
Kristdemokraterna ligger under fyraprocentsspärren och gör i det läget följande utspel; Bort med pappamånaderna i föräldraförsäkringen.
"Det är inte farbror staten som skall besämma", säger Göran Hägglund.
Men om nu staten betalar ut pengar till föräldrar så att de kan vara hemma hos sina barn kan väl staten också ge riktlinjer hur de skall tas ut, eller?
Båda föräldrarna skall få förmånen att vara hemma med sitt barn.
Igår var jag ute och gick 5,2 kilometer i rask takt. Fick skoskav på köpet men var nöjd ändå.
Jag ökade faktskt takten vid varje kilometer. Trappade upp farten. Dödade 300 kalorier på köpet. Var tvungen att ta en whiskey och en Becks öl efteråt som återställare av vätskebalansen.
Nej, jag skall aldrig springa Göteborgsvarvet. Det verkar vara en plåga. Däremot är jag anmäld till Blodomloppet i början av juni tillsammans med 20 arbetskamrater på Kultur i väst.
Dagen låt: Lions roar med First aid kit.
Dagen bok: Jag är Ozzy.
Dagen rätt: Panerad röding med citron och skirat smör.
Dagens motto: Njut.

RSS 2.0