Mitt hjärta frös till is

 

Nås av nyheten att en liten helikopter med två ombord har kraschat utanför Norrtälje. Helikoptern föll rakt ned från cirka 800 meter och började sedan att brinna. Fy fan! Mitt hjärta stannade nästan. Jag tänkte med en gång på min son Johan. Jag såg framför mig hur han och hans älskade Julia var ute och körde runt kring Stockholm-Uppsala. Han kör och messar samtidigt med mobilen och tappar kontrollen över helikoptern.

Jag ringer Johan på mobilen, inget svar. Jag ringer Julia på mobilen, inget svar. Paniken börjar krypa upp för ryggraden

Dylans mästerliga Time out of mind snurrar i spelaren. Not dark yet but its coming soon. Ruggigt. Då ringer det på min iphone och Johans röst får mig att jubla inombords och jag berättar om mina farhågor. Han tar det coolt som vanligt och det känns tryggt.

Sen ringer också Julia som är på jobbet och hon låter pigg och glad trots behandling med starka cellgifter under den senaste tiden. Hon har något slags ”druvbörd” som måste bort.

Det tar fem år att bli helt friskförklarad och hon skall ta den sista (?) behandlingen nästa fredag, den 3 juni och sen är det bara att hålla tummarna.

Vi har det bra. Slödag idag eftersom det regnar och blåser elakt. Det är lördag och vi tog bilen till godisaffärren i industriområdet i Partille. Köpte två rejäla påsar med saltisar, surisar, sötisar och en flaska Loka och ett paket cigg. Sen åkte vi till gatuköket vid Preem-macken och jag åt en mosbricka med två grillade korvar och gurkmajonäs. Monica var lite mindre i maten och nöjde sig med en grillad korv och ett bröd med stark senap. Sen till lilla-ICA och köpte frukt och Aftonbladet.

GT köpte vi som vanligt av den glada flickan på cykel. Prick 9.30 kommer hon varje helgmorgon men nu är det slut med det, sa hon

"Jag tar studenten i nästa vecka och börjar bli för gammal för det här nu", sa hon imorse.

Vi får hoppas att det kommer någon annnan lika pålitlig och glad och säljer den lilla röa.

Sitter och slötittar på Champion League-semifinalen i handboll mellan Rhein-Neckar Löwen mot Barcelona. Vilken klubb Barcelona ändå är. Champion League-final i både fotboll och semifinal i handboll samma år, samma dag! Har det hänt förr tro?

Boston Bruins är i Stanley Cup-final i ishockey. Snullet för Pebben som ju lämnade Bruins för Frölunda inför förra säsongen. Varje ishockeyspelares dröm måste ju vara att spela om  Stanley Cup-trofén och för den lojale, hårt arbetande Pebben måste det kännas som en liten tagg i hjärtat att inte få vara med. Oklart om han hade platsat i laget. Han hade passerat zenit i karriären när han inte fick vara kvar.

Det är dystert ute, regnet faller fortfarande och det är svart på himlen.

Vi har köpt nytt altantak som skall leveras 1 juni. Henry skall lägga taket för fem-sex tusen kronor och det skall nog bli bra. Han är ju noggrann den gode grannen.

Fyllde 60 för några veckor sedan och det känns väl bra. Känner mig som 27 men man växer väl in i den här åldern också. Mentalt kanske inte men kroppsligen känns det ju onekligen ibland att man inte är tonåring längre.

Dagens låt: Love and war med Neil Young.

Dagens bok: "Efter honom syndafloden av Per Planhammar.

Dagens mål: Baconinlindad wienerkorv och lika inlindad purjolök.

Dagens händelse: Champion League-finalen melan Manchester United-Barcelona.

Dagens motto: Lev väl och var lycklig.



 


RSS 2.0