Putin gör Ryssland en björntjänst

Sitter på bussen från Borås. Möte med Andreas och Bengt. Trevligt. Framför allt hjälpte Andreas med några geniala tekniska lösningar.
Sen till kinakrogen Peking och en utsökt lunch med sushi, kyckling i chilisås, vårrullar, friterad kyckling, nudlar, sallad och Loka. Gott-gotti-gottgjort!
Tittar på Berättelsen om Pi på paddan. Ett enastående filmäventyr signerat Ang Lee.
Frölunda åkte på däng hemma mot Linköpings HC igår med 1-3. 2-1 i matcher till LHC nu. Ny match i morgon freda i Chokladasken Cloetta center. Lurigt läge för Mitt kära Frölunda.
På Krim står Europa på randen till krig. Putin agerar enväldigt och invaderar ukrainska Krim. Skälet att skydda utsatta ryssar. Skitsnack. Det handlar om att lägga under sig vitala område som buffert mot väst. Ryssland distanserar sig alltmer från övriga världen. Sovjettakterna sitter i.
Och ingen lyfter ett finger åt mäktiga Ryssland. Vi får väl se vart det barkar. Putin gör det ryska folket en björntjänst.
Dagens rätt:kinesisk buffe'.
Dagens bok: Roslund & Hellström.
Dagens musik: Gimmie some truh - John Lennon.
Dagens motto: var ödmjuk.


Jag ser fram emot fotbollsallsvenskan med bävan

Jag tror aldrig att jag har varit med om en så efterhängsen förkylning. Eller virus, eller nåt annat skit.
Host, slem,pip i luftrören. Vecka ut och vecka in. I februari fick jag en minidos Ventoline i inhalator och rådet att ta en läkarel eller Strepsils till natten. Jag hostade och rosslade så att jag inte kunde sova. Mycket påfrestande.
Förra veckan gick jag till min lokala vårdcentral på Gamlestadstorget. Nu fick jag cortisonspray och en starkare dos ventoline. Heureka! Det blev rent i luftrören, pipet och rosslet försvann. Nu har jag "bara" en irriterande hosta kvar.
De första dagarna med cortisonet blev jag hyperaktiv. Jag städade, dammsög, grejade i trädgården, gick snabba promenader. Det var ju trevligt. Det har lagt sig nu.
Jag har arbetat hela tiden och det är gott. Jag gillar mitt arbete och tycker att det är kul att gå/åka till jobbet.
Nu inväntar vi vårvärme och den allsvenska fotbollsstarten 30 mars.
AIK-IFK Göteborg är första paret ut. Jag både ser fram emot och bävar inför den matchen.
Det lär bli upplopp och bråk på stan före och efter matchen. Det gör mig förbannad och ledsen. Fotbollshuliganerna har tagit arenan i besittning och förgiftat den med sitt hat.
Såna högriskmatcher som det heter undviker jag nuförtiden. Jag tittar hellre på tv än står eller sitter och blir illa berörd av allt hata.
Dagens dikt. I rörelse av Karin Boye.
Dagens låt: Valborg av Håkan Hellström.
Dagens bok: Det mesta blir aldrig av av Thomas Anderberg.
Dagens mål: Soppa på Pusterviksbaren.

RSS 2.0