Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Korkat uttalande av Fredrik Reinfeldt

Korkat uttalnde av Fredrik Reinfeldt om arbetslöshetssiffror. Han konstaterar att massarbetslöshet inte existerar i Sverige.  Etniska svenskar har låg arbetslöshet och invandrare har hög.
Okay, vad menas med det? Är det ett problem? Eller ett kallt konstaterande? Vad har Reinfeldt fått statistiken ifrån? Går det att urskilja etniska svenskar från invandrare? När är man etnisk svensk? Från första, andra eller rent av tredje generationen?
Och hur länge är man invandrare? Viktigaste frågan dock: varför göra distinktionen över huvudtaget? Själv säger moderatledaren att han säger sånt som inte får sägas. Han talar öppet om ett problem som skyfflas under mattan.
Han kan ju ta statistik på hur många alkoholister, knarkare, svårt sjuka, ungdomare som är arbetslösa och jämföra dem som bor på Östermalm i Stockholm. Men vari ligger poängen med det? Gör något åt problemen istället du som är ansvarig politiker!
Han ställer svaga grupper mot starka och får beröm av Sverigedemokraterna. Fy fan!
Nu visare Moderaterna sitt rätta ansikte. Eller får vi en debatt inom partiet inför öppen ridå? Skulle vara mycket intressant i så fall.
Dagens låt: Land of hope and dreams - Bruce Spåringsteen.
Dagens bok: Suggland av Jonas Brun.
Dagens rätt: Beef sharabi på Bombay i Göteborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0