Lördagsnöje och demonstration

En SOS (smör-ost-sill) och wienerschnitzel på Kometen en lördagseftermiddag på verandan är inte fel. Larmande grabbgäng, äldre, vithåriga damer, svensexagänget med huvudperson i badbyxor dragandes en plastbåt nedför Avenyn, hårdrockers, överdimensionerade motorcyklar, fyllon, damer i cowboyhatt. Folkets teater är ett underskattat nöje. En vecka kvar till semestern. Skrinlade lista över måsten på semestern. Bara stressande. Ute ruvar en mörk himmel på regn. Smultronen är mogna och jordgubbarna rödnar alltmer. Igår demonstration mot FRA-lagen. Mellan 800-1000 personer samlades på Gustav Adolfs torg i Göteborg. När staten beslutar sig för att övervaka sina medborgare slentrianmässigt är det något som gått helt snett. Åt helvete helt enkelt. Hur tacklar moderater och folkpartiester detta, de som alltid "är måna om den personliga integriteten"? Riv upp och gör om. Släng förslaget i papperskorgen!

Slinta på tangenterna

Ibland räcker det att man brister i koncentration för ett litet ögonblick. Då tar banken hela vinsten. Så klart. Banken tar alltid hem spelet. Bankerna står till och med över Robert Mugabe. Skicka ner några banktjänstemän till Zimbabwe och de kommer tillbaka med att ha ordnat fria och demokratiska val, plus att 80-årige Mugabe öppnat autogiro för överföring av sin förmögenhet till en pensionsförsäkring. Naturligtvis med fonder baserade på Volvo och Ford-aktier. När jag skulle betala räkningar brast jag i koncentration. Maratonkvällen med Repmånad och Sällskapsresan satte sina spår. 300 spänn blev 30 000 riksdaler till ett konto. Fan,fan, vad är ÅNGRAKNAPPEN! Nänä, den gubben går inte. Pengarna iväg snabbt som lönen och där satt jag darrande av frustration. Fort iväg med ett mess till banken. "Vi svarar om 24 timmar". Svaret kom dock ganska omgående och löd: "tag kontakt med mottgaren. Med vänlig hälsning". I detta fall banken själv. Ja, ja nu är man satt i skuld. Inte bra, hade Göran Persson sagt. "Den som är satt i skuld är icke fri." Sa han som lånade 12 miljoner till sitt sörmländska gods. Eller om det var Anitra som lånade. Får väl panta burkar. Ser fram emot: EM-finalen i fotboll mellan Tyskland-Spanien. Känner för spanjorerna. Vackrare fotboll har inte skådats sen Maradona och Pelés dagar. Ser inte fram emot: Klippa gräset med halvtaskig handjagare.

Ditten och datten

Här sitter man nu och försöker tänka stora tankar. Om den avlyssningslagen till exempel som ju är fullständigt absurd. Är man journalist som jag, vrider man sig i våndor åt framtiden. Sverige, ett övervakat land, svenskar, ett icke betrott folk. Om hur vår hund Märta fäller alldeles förskräckligt och skäller något förjävligt när GT ringer på dören. Mer om henne framöver. Varför Sverige blev utslaget ur fotbolls-EM och vad de ryska spelarna går på. Idrotten kommer att kommenteras, var så säkra. Litteraturen också. har just läst ut Vädermannen av Ulf Lundell under midsommar och den gjorde mig faktiskt lite kluven. Ömsom vin (ha,ha) och ömsom vatten i form av regn, snö, dimma, Ramlösa. Högt och lågt i en härlig föreningen kommer det att bli på den här bloggen. Men det skall vara en anständig ton och ett respektfullt bemötande. Personligt, ja, privat nä, tror inte det. Välkommen till min lilla värld! Kommer mera...

Under uppbyggnad

Snart kommer ni att kunna läsa massor av intressanta artiklar här, så håll ut!

RSS 2.0