Ett hjärtligt besök på Angereds Närsjukhus

Jaha, då har man gjort en ultraljudsundersökning av hjärtat.
Det var en upplevelse. Att se sitt eget hjärta slå på skärmen är spännande och lite skrämmande på samma gång.
Att dessutom höra ljudet av hartbeatet. Som en val i djupet råmar det. Eller som kväkande groda i ett kärr. Fascinerande!
Detta skedde under ledning av den kvinnliga bioanalytikern Sima på Angereds Närsjukhus. Nya fräscha lokaler om än något trånga. Vänlig personal.
Mitt hjärta ja, jo det slog rytmiskt och bra. Jag frågade vad det där var på skärmen. I mitten av det pulserande hjärtat.
"Det är en klaff", sa Sima och fortsatte, "du har fyra klaffar som heter. Nu kom latinet fram och vad de hette glömde jag lika snabbt som hon sa det.
Sen kom färgerna fram. Rött för ena vägen och blått för andra vägen. Att det rann och passerade hjärtat som verkade stort som en knytnäve verkade klart. Några svar fick jag väl inte men när jag gick sa hon att det inte var något att oroa sig för.
Nu skall en läkare analysera ultraljudet så får vi se.
Lättad gick jag därifrån. Nickade och log åt en hostande, rökande kvinna som satt på sin rollator utanför.
Ett myller av människor mötte mig vid Angereds Centrum. Kaffeérna var fulla med fikande och rökande män i olika åldrar. Kvinnor med barnvagnar vaggade fram. I luften hördes många olika språk. Härlig stämning.
Tog en cheesburgare på McDonalds och till min förvåning stod dörren till toaletterna öppen och det var gratis att tvätta sig och göra sina behov. Det är det inte inne i Göteborg.
Tog sen varma bussen nummer fyra till Gamlestadstorget.
Sen såg jag AIK klå Helsingborg på Olympia och Spanien vinna på straffar mot italien i en superlåång match.
Halv tolv somnade jag så sött bredvid Monica som redan sov med rogivande andetag.

Krama varje dag som ett skimrande smycke

Det är åska i luften. Mulet ute och regnet hänger i luften. Midsommar närmar sig. naturen gör allt för att behaga i dessa tider. Det är bara att ta emot och njuta.
Många bekanta åker till solen så här års. Förstår jag inte alls. Nu är ju Sverige som vackrast.
"Inga tjocka kläder, bara vackert väder", som Latin Kings sjunger.
Vi har trädgård. Inte stor (500 kvadrat) men tillräcklig för att alltid ha något att göra. Klippa gräsmattan, klippa häckar, rensa ogräs (nåja), vattna planterade blommor och dra rabarber ur jorden. Nu börjar krusbären och mogna och det ser ut att bli gott om hallon och plommon också.
Det är underbart att sitta på altanen om morgonen och inta sin frukost ackompanjerad av fåglarnas kvitter. Skatornas tjatter får man stå ut med.
Titta där! En svartvit katt kommer skridande med loja, avmätta rörelser. Svansen vajar likt en majskolv i vinden. Smidigt hoppar den genom järngrinden. Katten är på jakt men på sin vakt.
Skatorna kraxar och dyker mot katten som lojt vänder och tar samma väg tillbaka. Värdig sorti men ändå ett nederlag. Skatorna regerar i trädgårdens luftrum. Det är bara att konstatera.
Snart semester. Det gäller att njuta av varje dag och inte ta ut ledigheten i förskott.
Omfamna varje dag som ett glänsande smycke och hålla kvar så länge som möjligt.
Dagens låt: Get lucky - Daft Punk.
Dagens bok: I flyktens skugga - Stefan Nilsson.
Dagens rätt: Bondsoppa på Pustervik.
Dagens motto: carpe Diem - fånga dagen.


RSS 2.0