Långfredagens ovärdiga tillställning

Snön ligger ännu kvar på de grågröna gräsmattorna. Morgonsolen har inte nått alla partier  ännu klockan 12.30.

Det är Påskafton 2012 och våren har liksom kommit av sig. Sol och värme förra helgen har bytts mot kyla och isande vindar.

Igår demonstrerade 15-20 Nationaldemokrater (vilket ord) på Kortedala  torg mot de ”mångkulturella samhällsexpirimentet”, som de uttryckte sig. Mot sig hade de cirka 700 motdemonstranter i många chatteringar.

Det hela blev en ovärdig gapig tillställning med demokratiska förtecken. På platsen där en man brutalt misshandlades in i en koma som han ännu efter tre veckor inte vaknat upp ur, valde  en rasistisk sammanslutning att manifestera sitt budskap. Omringade av kravallstaket och ett stort uppbåd poliser, blev det demokratiska mötet ett ovärdigt fiasko.

Demokratin förutsätter samtal, inte gap och skrik.

Det kändes bisarrt att på platsen för att brutalt och rått överfall se människor vråla ut sitt hat.

Den stora frågan är väl hur sju-åtta tonårskillar kan misshandla en försvarslös människa? Hur kan det gå så långt? Varför slår inte spärren till och man inser att det går helt överstyr?

Droger, kanske, gängtryck, möjligen, våldsmamma dataspel, inte troligt. Frånvarande föräldrar som inte kan guida sin ungar rätt i konsten att uppträda mot andra människor, kanske.

Varför hjälper ingen till, sätter stopp för en utdragen misshandel? Det var tydligen någon som försökte men det var tydligen försent.

Nu ligger den 61-årige hundälskande mannen i koma med befarade svåra hjärnskador på sjukhus. Det känns så fruktansvärt onödigt.

Dagens bok: Poeten av Michael Connelly.

Dagens låt: The Lions roar med First aid kit.

Dagens rätt: Ägg i alla former.

Dagens motto: Make love not war.

 

 


RSS 2.0