Jag ler fånigt åt mig själv - Iphonen funkar!

Vaknar. Ett lätt regn slår mot rutan. I andra sängen sovs det fridfullt. Vill ligga kvar en stund i värmen. Tittar på klockan. Dags att gå upp.
Gör det jag inte får, tåhäver 20 gånger hållandes i gardinstången vid trappan. Tvättar mig omsorgsfullt. Lite creme i ansiktet. Inte 20 år längre. Ler åt mig själv i badrumsspegeln. Får ett grin tillbaka. Som sagt, inte 20 år längre, inte 30 heller för den delen. Joggar lätt nedför den branta trappan med vattenglaset och glasögonen i handen. Undviker ledstången. Känner mig ung och rask.
Nu jävlar skall väl ändå telefonen funka. Alltså den nya Iphonen jag köpte igår men som det inte går att ringa med och inte surfa med om den inte är ansluten till wifi-nät.
Nähä, inte nu heller. Samtalet avslutat, säger den hela tiden.
Sätter på kaffevatten. Häller i sju koppar bryggkaffe i melittan. På radion är trafiken trög och vädret omväxlande men novemberlikt.
Leverpastej och Mor Annas gurkaLingongrova och yoghurt i litet glas. Vitaminer och hämta in blöt GP. Den svarta katten ligger i ena korgstolen på altanen och sover. Vill väl in i värmen och få skinka och vatten med mjölk.
Undra vem som rår om katten. Den verkar föredra oss.
Ringer Telenors kundservice och får några goda råd.
"Kolla om du har ett simkort i den nya telefonen. Det verkar inte så".
Jag kollar. Jo, där sitter ett litet simkort men på sniskan liksom. Puttar in det i formen och vips! Den fungerar.
Leker med telefonen ett tag. Missar nästan bussen. Borstar tänderna. Ler åt mig själv i spegeln. Spegeln ler fånigt tillbaka.
 
 
 
 
 

Fräck mobil som inte kan ringa

Bytte telefon idag. Från en trött Samsung som dessutom inte gick att ladda längre, till en snygg IPhone 6. Anna på Telenor var mycket vänlig och förekommande. Hon fixade så att mina kontakter flyttades över till den nya enheten.
Det skulle ta lite tid innan jag kunde ringa från den nya rosa telefonen. Jag gick och åt en god gulasch-soppa på Greken på hörnet i Saluhallen. Tyvärr kan jag inte använda telefonen ännu fem timmar efter köpet.
Varför vet jag inte. Ringde kundtjänst på Telenor och väntetiden var 16 minuter. Ok.
Jag får gå tillbaka i morgon och försöka rätta till felet, eller felen.
Grannen ringer och vill ha hjälp att bära in en nyinköpt spis och slänga den gamla. Mina muskler är efterfrågade.
Ute är det numera "pissväderspolska" för att citera Ulf Lundell.

Inte bara bittra vita män röstade på Donald Trump

Tänkte skriva lite om det amerikanske valets utgång. Donald Trumps stora seger.
Men det är liksom inte lustfyllt och roligt. Nu kan ju inte allt vara lustfyllt och roligt men det borde vara just det, lustfyll och roligt.
Trump har ju vräkt ur sig så mycket skit att hälften kunde vara nog. Främlingsfientlighet, rasism, kvinnoförakt med mera. Han omger sig med tveksamma personer och nu skall tydligen den genomosympatiska rörelsen Ku Klux Klan ha en manifestation för Donald Trump. Med såna vänner behöver man inga fiender.
59 procent lär ha röstat i detta presidentval. Donald Trump vann. Han sägs vara emot etablissemanget. Han ÄR ju för fasen etablissemanget. Ärvd mångmiljadär som skryter över att han inte betalar så mycket i skatt. Sicken hjälte! Precis vad USA behöver efter den timide och förnuftige Barack Obama.
Jag har läst massor med analyser om varför det gick som det gick. Varför till exempel vita kvinnor i större utsträckning röstade på Trump istället för Hillery Clinton.
Kanske handlade valet om att välja bort istället för att välja något bra. Hillery Clinton är kvinna, kanske var inte USA redo för en kvinnlig president eller så var Hillery Clinton så avskydd att hon inte räckte till i valet trots att hon var en kvinna. Hillery Clinton var fel kandidat från början. Socialisten Bernie Sanders kanske hade lyckats bättre än Clinton.
Trump har ärvt ekonomisk makt. Hillery Clinton har ärvt politisk makt. Det amerikanska folket tyckte bättre om ärvd ekonomisk makt.
Hade bara bittra vita rednecks-män röstat på Trump hade han inte vunnit.
Trump vill ha inreseförbud för muslimer till USA. Muslimers hat mot USA måste tas på allvar annars har vi fler attentat likt World Trade Center, sa Trump i ett uttalande enligt DN.
Vilka röstade muslimerna på?; Donald Trump. De kunde inte stötta en kvinnlig kandidat.
Ja, det är mycket med det jordiska. Håller Donald Trump hälften av vad han lovat i förväg kommer det att bli svåra tider. Inte bara för befolkningen i USA utan kanske ännu mer för resten av världen.
Mina farhågor är; varför skulle han inte genomföra det han gick till val på. Inte troligt.
 
 

RSS 2.0