Samarbete annars går det åt helvete

Hat, hot och våld. Är det var världen behöver?
I helvete heller. Vi behöver samarbeta för att skapa en bättre värld. Samarbete är en underskattad disciplin. Konfrontation är inte svaret på mänsklighetens problem. Jorden håller på att gå under på grund av klimatförändringarna. Och människor håller på att stänga in sig i nationalistiska konforma burar där uppdelningen vi och dem håller adrenalinet igång, istället för att söka samförstånd och samarbete.
Ta Sverige till exempel, från att vara ett land i någorlunda harmoni och med ett välstånd som många andra länder skulle avunda oss, till att bli ett gnälligt missunnsamt och polariserat kungarike.
Det finns de som på allvar hävdar att det är pk-vänstern som styr i Sverige. Det är ju helt ”å banan”, som skåningarna säger.
Det finns en Socialdemokratisk rikstäckande röst i media och det är Aftonbladet. Kanske kan tidningen ETC också räknas dit. Men det är öar i en borgerlig hegemoni. Det är en lögn och förbannad dikt att medielandskapet är vänsterstyrt som producerar ”fake news”!
Vad är det egentligen alla svavelosande hatiska högerpopulister vill? Splittra samhället och göra det till - ja vadå? En diktatur?
” Det är massinvandringens fel och Stefan Löfven är en landsförrädare”! Det hävdas av många på sociala medier. Det sägs av    människor som inte behöver ta ställning till någonting. Inte ta ansvar för någonting. Människor som sitter och skriver fruktansvärda anklagelser och sår split och splittring. För det går inte att samtala med dessa människor, de har sin uppfattning cementerad och ju mindre man vet, desto starkare är man i sin uppfattning. Fakta hjälper inte, empati är svaghet, försöka förstå och göra det bästa av situationen är undfallenhet.
Det är ju befängt, det är ju genom samarbete och samverkan vi för mänskligheten framåt. Annars går det åt helvete. Och då sitter hatarna och pessimisterna där och säger; ”det var ju det jag visste, det gick åt helvete”. Och jag gjorde inte ett skit för att förhindra det. Det var ju godhetsknarkarna i pk-vänstern som förstörde allt!
Vi lever i en farlig tid. 

Tandläkarebesök i hjärtat av Majorna

Besök hos tandhygienist Jenny på Mariaplan i Majorna. Trevlig ny bekantskap. Hon var vänlig, kompetent och lätt på handen. Tre röntgenbilder, tog sen bort tandsten med ultraljud och blästrade sedan tänderna. Kallade in tandläkare Johan och Nils. Johan lanserade en porslinskrona för 5 000 kronor. Jag kommer nog att genomföra det ingreppet senare. Nils tittade på en knuta som jag har på tungan. Han drog, klämde och kände och frågade hur jag fått den förhårdnaden.
”Vet inte, vaknade en morgon med en smärtande bula som sen har läkt. Vad kan det vara?”
Jag har ju haft det en gång tidigare och då tog min dåvarande tandläkare, Helena ett cellprov som inte gav något egentligt svar efter vad jag kommer ihåg. Bara det inte är något allvarligt!
Jag fick en tid för en tiominutersundersökning om tre veckor. Jag betalade 443 kronor och gick ut på Mariaplan i hjärtat av Majorna. Plaskedammen låg kall och tom och lite isig i januarikylan.
 ”Korv kiosk” stod ensam och ödslig och väntade på kunder som kanske vill ha en halv special med räksallad och en Pucko. Standardsnabbmat i Göteborg.
Jag hoppade på 11:ans spårvagn till SKF och där bytte jag till bussen hem ill Utby.

RSS 2.0