Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Politiskt våld hör inte hemma i ett demokratisk samhälle!

Att det skall vara så svårt att hålla isär begreppen! Politiskt våld kan inte ursäktas var det än kommer ifrån.
Janne Josefsson har granskat politiskt extremistiskt våld i Uddrag granskning. Första programmet granskades den nazistiska rörelsen. Det andra handlade om vänsterextremism.
Bland annat visades bilder när en svart man på besök blev attackerad av ett gäng killar. Några som tog sig rätten att misshandla en människa bara för att han är svart. Rasistiskt är bara förnamnet. Attacken i Kärrtorp och Malmö berördes också.
Den nazistiska rörelsen är inte stor men har tydligt flyttat fram sina positioner. Till exempel att demonstrera på första maj.
Det nazistiska våldet har skördat ett antal dödsfall genom åren. Det vänsterextrimistiska våldet har ännu inte skördat något dödsfall ännu är det bäst att tillägga. Men det var bra nära i Kärrtorp när vänsteranhängare till Revolutionära fronten (RF) gick till motangrepp mot nazisterna och en av dessa knivhöggs i ryggen bakifrån och var nära att stryka med.
När Janne Josefsson granskade vänsterextremismen i Sverige tyckte en del att han var för flat mot nazisterna. En ung tjej fick berätta hur hon hade trakasserats av vänsterextremister.
Den nazistiska ideologin är avskyvärd. Att exkludera och ta kål på människor på grund adress hudfärg, sexuella läggning eller ursprung är vedervärdigt att det är de allra flesta ense om. Kampen mot nazismen måste föras. Den hör inte hemma i något samhälle.
Det gör inte heller politiskt våld. Vänsterextremismen måste också granskas. Våld kan inte accepteras. I ett demokratiskt samhälle får alla uttrycka sin åsikt
Högerextremt våld och vänsterextremt våld är två sidor av samma mynt. Intolerans mot andras åsikter och försök att tysta människor som uttrycker dem. Det kan inte accepteras i ett demokratiskt samhälle.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0