Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Det är stunden innan honungen som är den bästa

Lite av skolavslutningskänsla på jobbet idag. Fläderblomssaft, nybakat kaffebröd, fågelkvitter från en dator (koltrast), barn och blommor. Gunilla tar hand om oss.
Vi är inte många kvar nu en bit in i juli, kanske 20 stycken som håller uppe stilen på Kultur i Väst.
I bottenvåningen slamras det för fullt. Den nya barbiquerestaurangen håller på att ställas iordning. Markiserna är uppsatta och är gula och fina. Nästa fredag lär det bli invigning. Spännande.
Vi skall ha fest där 28 augusti. Det blir något att se fram emot.
Nu de sista skälvande timmarna innan semestern bryter ut är det bara att njuta.
Det är ju stunden innan man äter honungen som är den bästa, som Nalle Puh sa.
Almedalsveckan pågår i tv:n varje dag och det är så jag följer det politiska spektaklet. Det som för många år sen bara var Olof Palme på ett lastbilsflak inför några få åhörare har vuxit upp till en miljonindustri. Är man inte i Almedalen i juli finns man inte.
Min arbetsgivare Västra Götalandsregionen satsar uppemot miljonen på seminarier på Gotland.
Jag har inga negativa synpunkter på Almedalsveckan men det skulle vara intressant att veta vad som konkret kommer ut av detta jophejdi. Men en och annan reflektion sätter sig nog i huvudet på många. Tankar stöts och blöts. Det är bra med möten mellan människor där inte alla tycker lika.
Ute håller solen på att bryta igenom molntäcket. Det är ljummet och förväntningar i luften och snart skall jag till Valhallabadet för min obligatoriska simning, bubbelpool, bastu. Tre dar i veckan blir det alltsomoftast och det känns väldigt bra.
Renad och avslappnad skrider man ut genom de automatiska dörrarna efter ett pass i 50-metersbassängen.
Dagens musik: Summer of 69 - Bryan Adams.
Dagens bok: I flyktens skugga - Stefan Nilsson.
Dagens rätt: Pestopasta med bacon.
Dagens mat: Carpe diem - fånga dagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0