Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Har sossarna skitit i det blå skåpet?

Våren tvekar fortfarande idag 13 april. Regnet gjorde dock susen. Nu syns en antydan av grönt i gräsmatta.
Syrenens knoppar blir större för varje dag och det börjar skjuta upp grönt i rabatter och i gräsmattan. Pingstliljor, krokus, vintergäck, scilla. Pelargonerna har övervintrat i fönstret på övervåningen. Em blommar faktiskt. Nu skall vi ta sticklingar för att få fler pelargoner. Frågan är hur man gör. Klipper under det V som bildar två stänglar kanske. Får helt enkelt läsa på. Första gången jag gör planteringsjobb. Skulle vilja ha ett trädgårdsland också. Det är väl bara att börja gräva.
Vet inte varför jag har blivit så inne på pelargoner, kanske är det Lasse Anrell som har inspirerat mig?
Nu går diskussionerna heta om Socialdomokraterna släppt in en ickedemokrat i partitoppen. Omar Mustafa skulle attrahera invandrartäta förorter i Stockholm var det tänkt.Men nu har det visat sig att han har en dubiös sida. Han är ordförande i Islamiska föreningen och bjudit in föreläsare som har en otäck ton gentemot Israel. Dessutom har Mustafa skrivit att Sverige borde skicka JAS-plan mot Israel. Det kan vara vanskligt att reta upp Israel-vänner. Att vara emot Israels politik gentemot palestinierna behöver ju inte vara samma sak som att vara antisemit.
Kvinnosynen inom föreningen är också dubiös för sekulariserade svenskar. Att till exempel äktenskapet skulle vara till för man och kvinna enbart. Det kan ju vara mellan hen och hen också.Det är ju inget fel i att vara muslim eller kristen eller jude eller hindu eller katolik, eller buddist även om jag inte tror på någon religion själv. Naturen och människors goda vilja är min religion. Ja, och så Örgryte IS förstås och The Beatles, John Lennon, Dylan och Springsteen, Lundell och många andra avgudar.
Undra om inte Socialdemokraterna skitit i det blå skåpet genom att välja in Mustafa. Starka S-kvinnor med Mona Sahlin i spetsen har nu kritiserat valet av Omar Mustafa.
Man kan ju fråga sig om vem som helst kan få kalla sig Socialdemokrat? Måste man inte stå för vissa värderingar då som är förenligt med partiets?
Dagens bok: Biografi om Bob Dylan - mycket intressant om denne kameliont.
Dagens låt: Golden years med David Bowie.
Dagens mat: Västerbottenspaj med sallad.
Dagens motto: Gå ut och var glad din djävul.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0