Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Skatbon och pensionärer heta så här på våren

Två stora skatbon växer fram i plommonträdet och vi står maktlösa och ser på när de svartvita tuffa skatorna stretar med sina pinnar och grenar.
Ähh, låt de hållas, säger Monica. Vi river bona till hösten som vi gjorde förra gången.
Då, för tre år sen, rev vi ett stort skatbo i samma plommonträd. Fyra skottkärror med bös blev det. Fågelträcken hade bildat ett cementliknande material som var oerhört svårt att få ned på marken. Nu är det snart dags igen. Varför bygger de inte bon i något av alla träden som står utanför trädgårdarna? Va?
Nu är det vår och jag har oljat in mina vinterkängor av märket Timberland med minkolja och ställt ned dem i källaren. Suveräna skor för övrigt.
Det känns jättebra att dra på sig sina walkingsskor igen även om jag de senaste dagarna gått i gummistövlar. Det är väldigt mättat med vatten i markerna här i Utby.
Politiskt står striden nu om alla de 1,7 miljonerna penionärer som strävar fram i det svenska samhället och som också röstar i hög grad. Nu skall skatten sänkas. Först ut var Alliansen med fem miljarder i skattesänkningar, snabbt var Östros ute och höjde budet utan att för den skull precisera summan. Sen var det SD och Jimmy Åkessons tur att värna om pensionärerna till nackdel för invandringen.
Nu är ju inte pensionärer en homogen grupp. det finns rika pensionärer som Pieter Wallenberg och fattiga pensionärer som många äldre kvinnor som slavat i låglöneyrken på halvtid och varit hemma med barnen. Många har knappt över 100 000 kronor om året - brutto!
Kanske skulle man satsa på dem? Eller är de för få. Dags för sossarna att satsa på klassisk fördelningspolitik annars går det åt h-vete med gamla Sverige.
Dagens dikt: Visst gör det ont när knoppar brista, varför skulle annars våren tveka - Karin Boye.
Dagens låt: Fortunate son - Creedance Clearwater Revival.
Dagens idrott: Ishockey.
Dagens bok: Hundraåringen som klev ut ut ur fönstret och försvann.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0