Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Ta tillvara på kraften i miljonprogrammen för framtiden

Reflektioner: Lars Vilks rätt att provocera militanta religiösa grupper är total och utan diskussion.
Lars Vilks är omdömeslös och provocerar i onödan och är generaliserande mot muslimer - japp!
Förorterna runt våra storstäder utarmas alltmer och blir öar av arbetslöshet, våld och elände. Politikerna måste lyfta blicken och inse den kraften som finns i marginaliserade områden. Det finns en kraft att göra gott, utbilda sig, ta en rättmätig plats i samhället och ta del.
Det vet jag av egen erfarenhet. Underskatta inte den vitalitet, kunskapstörst och ambition som finns i miljonprogrammen!
Men då måste människor känna framtidstro, få möjligheter att växa, känna det går att utbilda sig för att sedan få bra jobb.
Sverige har inte råd att exkludera människor. Vi måste inkludera människor. I ena änden av regnbågen finns skatten. Men då måste vi lära oss att se alla färgerna som en tillgång och inte som en hägring.
Är det någon som tror att bedårande Anna Bergendahl tränger igenom bruset i Eurovision song contest? Nej, tyvärr.
IFK Göteborg tar guldet? Hur i helvete kan man veta det redan nu? Förutsättningarna kan ju ändras radikalt under det gigantiska VM-uppehållet. Mn visst ser Blåvitt starkast ut idag. Och inte mig emot, jag gillar Blåvitt men håller på Örgryte IS. Jag älskar Öis.
Jag älskar Frölunda hockeygäng också. En kärlek som går tilbaka till 1960-talet då jag i vått och torrt stod på Ullevi och följde Sura-Pelle, Ulf Sterner, Owe Sterner, Kjell-Åke Gustavsson, Blixten Henriksson, Göte Kalven Hansson, Gert Blomé, Ingemar Caris, Jan Olsén, Lasse Lundwall et concortes. Guld 1965.
Räcker dagens lag till? Nej tyvärr så tror jag inte det men det skall bli spännande att följa kvartyen mot Linköpings HC.
Så gick Christian Olsson sönder igen. Vad driver karl'n..?
Gimme Shelter är en oerhörd låt av Rolling Stones. Ville bara nämna det. Lyssna!

Kommentarer
Postat av: Lena Björndahl

De goda krafterna finns på många håll men reflekteras dåligt i gammelmedia och webb.

Och vem har ork att läsa om inte slutresultat uppvisas - hjältinnan vinner, lyckan är gjord, happy ending.

Vi struntar i läxhjälparna, frivilliga tolkar och skräpsamlare. Vi skiter i idrottsledarna så länge de inte visar upp en blivande stjärna... och fortsätter att gnälla över allt elände och stök!



Vi är några som försöker ändra på detta - vi vill visa att staden Göteborg är fylld av föreningar, privatpersoner, organisationer och tjänstemän som gör otroligt mycket bra verksamhet - men ovanan hos folk att berätta om dem gör det svårt att finna relevant information eller ens kontaktpersoner! Sakta men säkert fyller vi vår hemsida - så tipsa gärna om de goda krafter du känner till!

2010-03-17 @ 13:00:00
URL: http://www.projektgoteborg.se
Postat av: Lasse E

Lite av det du skriver om har jag försökt att belysa i radioserien om Vivalla i Örebro. Finns på Studio Etts hemsida under reportageserier (Vivalla i Örebro - samlade reportage).... för nog finns där kraft. Och möjligheter. Dags bara att det blir lite verkstad av alla vackra ord och intentioner...

2010-03-17 @ 13:24:21
Postat av: håkan hermansson

Dina alster är alltid läsvärda, Lasse. Kul att se dig på den här sidan igen.

2010-03-17 @ 14:56:12
URL: http://www.inlandsvagen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0