Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Giftemål i sommartid



Tager du denna..?
Så var man gift. Monica och jag knöt hymnens band lördagen den 19 juli klockan 16.15. Vår son Johan satt snett bakom den lille vigselförättaren och tog detta kort. Vi ser nästan lite skeptiska ut men det är en chimär. Vi är lite nervösa och snart fipplade vi på ringarna och blev uppmanade att pussa varandra.
Vår dotter Madeleine var hemma och ordnade med supén som var delikat.
Efter 33 års förlovning tog vi äntligen steget fullt ut och gifte oss. Det kändes helt rätt och dagen var verkligen fantastisk. Behagligt väder, fin ceremoni, fina presenter, god mat och dryck och allt man kan önska sig.
Vi var eniga om ett anspråkslöst giftemål, ingen stor fest, inget stort överhuvudtaget. Bara vi och SAKEN.
Sen gick vi till Tvåkanten på Avenyn och åt lite gott. På kvällen blev det som sagt buffé och champagne.
Tack Madde och Manuel, tack Johan för bröllopsresan, tack Anders för de oerhört vackra champagneglasen, tack Sofia med familj för de fina blommorna, tack Leif, tack Pelle, tack Håkan och tack alla andra...
Det här med giftemål verkar vara poppis. Det var jättekö till Rådhuset och trappan upp var täckt med risgryn. Inne i byggnaden var det förbjudet att kasta risgryn på grund av halkrisken.
En del brudpar hade mängder med vänner, släkt och bekanta med sig. Barn skrek, lekte på golvet och skrattade. Fotoblixtar blixtrade, filmkameror rasslade. Klädseln varierade kraftigt. En del kvinnor såg ut som bakelser, en del män var allvarliga i svart kostym, vit skjorta och slips.
En del, varav vi anslöt oss till den gruppen, var ledigt klädda. Några småhånglade lite plumpt men de allra flesta var upprymda och glada. I väntrummet och utanför trängdes folk i något slags gemyt. Två kvinnor höll ordning på alla människorna och lotsade in de i tur och ordning.
Ja, det var ett härligt spektakel!


Kommentarer
Postat av: madeleine

tack ska ni ha själva! kramar från oss

2008-07-20 @ 20:58:18
URL: http://maddesigno.blogg.se/
Postat av: håkan

hur känns det att vara äkta man och hustru?

2008-07-22 @ 07:51:29
URL: http://www.inlandsvagen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0