Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

G-P knäfaller inför Gothia Cup

Jag älskar fotboll. Det vet ni som läst vad jag skrivit genom åren.
Nu när Gothia Cup har börjat borde lyckan vara fullständig. Jodå, här ute i Utby har jag bara ett inkast från Lemmingvallen och där brukar jag vara för att se matcher, njuta av passningar, mål, fula och idiotiska målgester, nervösa föräldrar, fåniga föräldrar, skällande föräldrar, tröstande och glada föräldrar.
Men det är själva spelet som fängslar. Hur hittar de ur den knipan? Ser han/hon inte den möjligheten och vad fan gjorde målvakten? Vilket mål! Vilket oerhört mål!! Hur fan kunde han sumpa den chansen, den hade ju min mormor gjort mål på och hon är ändå död sen över 30 år.
Att sen nästan 35 000 unga spelare och ledare kommer till Göteborg en vecka i juli varje år ett litet mirakel. När Gothia Cup startade i blygsam skala fanns tidningen i mitt hjärta, salig i åminne, dumpad av sossarna, Arbetet, med som arrangör tillsammans med Häcken och Gais.
Gais hoppade sedemera av på grund av att ekonomin var svag och Arbetet fortsatte att bevaka turneringen i spalterna.
BK Häcken med Dennis Andersson i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb med Gothia Cup. Turneringen har vuxit (inte växt!) och är nu en gigantisk apparat att baxa i mål. BK Häcken håller sig ekonomiskt flytande på grund av Gothia Cup. Hur mycket klubben tar in varje år netto har jag ingen aning om men det är garanterat många miljoner kronor.
Många vill vara med och sola sig i glansen av Gothia Cup. Inte ett ont ord sägs om detta jättespektakel.
Göteborgs största mediaaktör Göteborgs-Posten hyllar oförblommat Gothia Cup och har idag tisdagen den 15 juli 2008 på första sportuppslaget en artikel som andas devot hyllning. Vilken fest. “Vem behöver Bruce Springsteen när Ken Wennerholm från Triple and Touch kan få varenda kotte att dansa?” frågar GP:s reporter retoriskt.
Nä, vem behöver Bruce Springsteen då..? Det är med det anslaget GP närmar sig jätteturneringen.
Sen är det ju de här små enkäterna där tjejerna skall se på killar och man skall gå på diskot och ha kul. Är det inte sött?
BK Häcken marknadsför Gothia Cup som världens största ungdomsturnering i fotboll. Kanske finns det anledning att djuploda i ämnet när hela världens ungdom kommer hit för att spela, just fotboll. Vad är trenderna i år? Finns det några nya innovationer i spelet? Hur präglar seniorlagen ungdomarnas spelsystem och taktik? Finns det någon som kan upptäcka udda idéer, nya influenser. Vart går riktningen inom ungdomsfotbollen? Jag menar, här har man ett smörgåsbord av vad hela världen presterar i fotboll och analysen i tidningarna, radio och TV är nada. Inget!
Kul att ett tibetanskt lag är här och spelar under Indisk flagg. Jaha, varför då? För att förhindra diplomatiska förbindelser med Kina, det mäktiga, präktiga och demokratiska landet i öster som också faktiskt har OS.
Nu målades det tibetanska laget upp som lite av favoriter ända tills den första matchen skulle börja - torsk med 0-20 mot Elfsborg.
Jag älskar Gothia Cup, har levt med turneringen sen i 20-årsåldern.
Men någon liten skrapning på fasaden kan vara på sin plats. Är alla glada och nöjda över sakernas tillstånd, ja, då blir det nästan som i Joakim Pirinens pjäs, Familjen Bra, där allt är positivt och bra och alla så nöjda och glada och vill utveckla till det ännu bättre att man till sist bara vill spy.
Dagens låt: We are the world.
Dagens arbete: köpa ny tv, den gamla brann upp igår.
Dagens rätt: korv stroganoff.
Dagens bok: Från Gröna vallen till Wembley av mäster Gunnar Gren.
Dagens väder: vad tror ni? Mulet, regnskrurar, lite sol och runt 20 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0