Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Blåvitt chanslöst i Basel på onsdag

...och så sporten:
Som en snöboll i helvetet. Så stor chans har IFK Göteborg att slå ut FC Basel och gå vidare mot ett lukrativt Champions League.
För det första: släppa in mål på hemmaplan är dåligt.
För det andra: att göra mål på bortaplan är bra.
Blåvitts 1-1 på Ullevi mot Basel släcker alla förhoppningar om avancemang. Blåvitts pojklag kämpade och slet men uppträdde emellanåt naivt och slarvigt.
- Vi kör över dem där nere i Basel, sa Ragnar Sigurdson efter matchen.
Varför gjorde ni inte det på hemmaplan när ni hade chansen, kunde ha varit en befogad följdfråga.
När scweizarna gjorde 1-0 på en vänsterhörna fick målnickaren Benjamin Huggel helt omarkerad styra in bollen i Kim Christensens vänstra kryss. Naivt och okoncentrerat av Blåvitt som visste att Basel var bra på fasta situationer.
IFK satsade på succétonåringen Robin Söder från start och det är ju rart. Istället satt rutinerade herrar som Jonas Wallerstedt och Stefan Selakovic på bänken. När det sen var dags att byta ut tröttkörde Söder kom ännu yngre Bärkroth in. Då ber man om det.
Kanske satsar Blåvitt på att skola in ungdomarna mot tufft motstånd för att bygga på sikt. Men i mina ögon gamblar man bort chanserna till storkovan i Champions League på ett naivt sätt.
Expertkommentator Glenn Hysén sa att det inte gick att ställa några krav på Robin Söder i den här matchen. Ungefär samma sak sa Blåvitts tränare Stefan Rehn.
Nä, men varför ha med honom från start då?
Blåvitt gjorde vad laget mäktar med och spelade riktigt bra i femton minuter efter Tomas Olssons kvittering men än har laget brister.
Mest brister det i passningspelet, positionerna och förmågan att bygga upp och skapa långa anfall.
IFK Göteborg kommer att bli utspelat i Basel på onsdag. Det räcker inte för Blåvitt att hålla nollan. 0-0 och Basel går vidare mot de stora pengarna i kraft av mål på bortaplan. Blåvitt måste göra mål och hålla nollan. Det gick inte på Ullevi och det går inte heller på Basels hemmaplan heller. Sanna mina ord.
Härligt att Marcus Allbäck är hemma igen i Örgryte. Äntligen lyfte den svårflirtade Öis-publiken på ändorna ur tv-sofforna och begav sig till Valhalla. Valhalla levde upp och trivdes med 4060 på läktarna som skapade en finfin inramning till en alldeles bedrövlig match. Öis skall tacka turen och målvakten Peter Abrahamsson för 1-0-segern. Ja, naturligtvis Tommy von Brömsen också, han gjorde ju segermålet.
Dagen låt: Highway to hell - AC/DC.
Dagens bok: ”Fotbollens hemligheter”.
Dagens rätt: Ärtsoppa utan fläsk.



Kommentarer
Postat av: madeleine

... och en himla bra låt är det!

2008-08-02 @ 17:25:45
URL: http://maddesigno.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0