Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> BREDSIDA -

Blåvit lycka med unga talanger

Robin Söder, 17 år, matchjälte för Blåvitt!
IFK Göteborg besegrade Djurgårdens IF med 2-1 på Råsunda. Lille pilsnabbe Söder avslutade en vass kontring i slutet med att bredsida in 2-1 bakom Pa Dembo Touray i Djurgårdens mål.
Blåvitt släpper fram ungdomarna och Söder tog chansen. Det finns talanger i svensk fotboll, det gäller bara att ge de chansen.
Ja, det värmer ju gott i ett göteborgshjärta. Blåvitt gjorde ingen bra match men vann och det är ju huvudsaken. Men vad som retar mig är hur oerhört synd det är om Djurgården. Man tappar vitala poäng, sa TV 4:as expertkommentator Billy Olsson efter matchen. Var det inte offside när IFK Göteborg gjorde det avgörande målet. En oerhört tung förlust för Djurgården. Det var ingen hejd på hur Djurgården blivit förfördelade. Beklämmande!
Det är väl bara att tugga i sig. Men hallå! (som barnbarnet brukar säga) det gäller att göra fler mål än motståndaren och gör man det vinner man. Logiskt och rätt. Rättvisande när det gäller spelet, njaa, Djurgården sett till spelet var väl värda en poäng men tillåt mig påpeka vissa saker:
André Komac i Djurgården borde ha varit utvisad redan i den första halvleken. Två gånger kom han farande med dobbarna före och med utsträckt ben mot IFK-are. Enligt regelboken två solklara varningar och rött kort efter den andra.
Men, Komac gjorde ytterligare en tröjdragning som också enligt regelboken borde ha givit varning. Bort med den gubben alltså.
Lance Davids tog med handen i eget straffområde i första halvleken på ett vänsterinlägg. Tjaa, straff hade inte varit orimligt. IFK Göteborg vann rättvist eftersom de gjorde ett mål mer än motståndaren. Så enkelt är det.
Vad som är beklämmande är att se valda delar av publiken som uppför sig oanständigt. Det gäller båda klackarna och detta mina vänner är ett jättestort problem för svensk fotboll.
Inte fan tar jag med mig mitt lilla barnbarn för att han skall se och höra hata, hata, och se hur vuxna människor beter sig som idioter på läktaren och efteråt.
Fotboll har blivit arenan där man kan bete sig hur som helst. Det är inte acceptabelt. Vår största arenaidrott riskerar att bli en arena för hat, rasism, homofobi, våld och gangstermentalitet.
Fotbollen som jag älskar har dragit till sig element som saknar humor, empati, slagfärdighet, förmågan att förlora värdigt, förmågan att vinna värdigt. Fotboll är ju kul, fattar ni inte det!
Dagens låt: Give peace a chance - John Lennon.
Dagens rätt: fläskkotlett.
Dagens bok: fotbollens regelbok.
Dagens väder: växlande molnighet med kraftiga skurar och 20 grader varmt.


Kommentarer
Postat av: TINA DEN FINA

KALMAR FF <3

2008-07-12 @ 18:55:07
URL: http://blondina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0